Kabinet wil verplichte incasseringscursus voor opiniemakers

‘Wie alleen uitdeelt, neemt niet volwaardig deel aan het debat’

Wie mee wil doen aan het publieke debat, moet voortaan eerst een incasseringscursus volgen. Dat vindt het kabinet. Volgens premier Rutte zijn te veel opiniemakers eraan gewend om alleen maar uit te delen.

“We willen dat mensen volwaardig deelnemen aan het publieke debat”, legt Rutte uit. “Dat kan niet als je alleen maar uitdeelt. Veel opiniemakers zijn zo omringd door gelijkgestemden dat ze niet in staat zijn een tik op te vangen. Het zit in hun cultuur om anderen uit te schelden, maar te gaan klagen als een ander dan zegt dat je een stoornis hebt. Een verplichte incasseringscursus voor aanvang van het publieke debat kan dat voorkomen.”

Incasseringscursussen worden nu al op vrijwillige basis aangeboden. Tijdens de training worden de opiniemakers met kritiek op hun eigen uitspraken geconfronteerd. “Wie dan ‘vrijheid van meningsuiting’ roept, is af”, vertelt trainer Lilianne Dijkstra. “Dan leggen we ze uit dat de vrijheid van meningsuiting alleen een relevant concept is als je voor de strafrechter moet verschijnen en niet als iemand op een stevige manier laat weten dat hij het niet met je eens is.”

Ook krijgen cursisten training in het daadwerkelijk reageren op belangrijke argumenten. Dijkstra: “Opiniemakers hebben van huis uit geleerd om de meest irrelevante schreeuwer in een groep andersdenkenden te zoeken en die gelijk te stellen met de hele groep. In hun omgeving wordt dat vaak niet als zwaktebod gezien. Wij leren ze niet de slechtste, maar juist de beste tegenargumenten te proberen te weerleggen. Heel spannend.”

Opiniemakers moeten hun cursus zelf betalen. Als het een succes is, wil het kabinet de cursus ook verplicht stellen voor jihadisten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoogstwaarschijnlijk is mijn eerdere bijdrage door de censuur geschrapt, maar in het kader van een (nog heel even) vrije meningsuiting hier dan mijn commentaar. Ik protesteer tegen het ontbreken van namen op de nummers 13 en 14. Op nummer 13 dient Recep Tayyip E. te worden ingevuld, vanwege zijn smaakmakende rol in het nationale politieke debat, zowel rechtstreeks als via zijn politieke voorhoede DENK, die op staatskosten onversaagd werkt aan de Islamisering van ons land. En op 14 moet dan uiteraard mevrouw Sylvana Simons Al Hagiya die een gevecht op twee fronten voert: tegen Zwarte Piet en tegen het afbrokkelende verzet om Recep Tayyip E. hier formeel president te maken. We bestellen vast groene Tompoucen.

Reageer
gravatar

Ik moet hier toch een voorzichtige kritiek uiten op de samenstellers van dit lijstje: slechts 12 van de 14 plaatsen ingevuld. Op nummertje 13 heb ik -met stip- een kandidaat: runner up Recep Tayyip E. die zich zo intensief bemoeit met zijn wingewesten in West Europa. Hetzij rechtstreeks, hetzij via zijn talloze klikTurken in Nederland of via hun intellectuele avant-garde bij DENK. En op nummer 14 mag natuurlijk de vers bekeerde mevrouw Simons Al Hagiya niet ontbreken. We zitten verdorie niet voor niets in een multi-moslim-culturele samenleving.

Reageer
gravatar

Wanneer je naar de namen op de lijst kijkt dan zie je dat de meeste namen opiniemakers van het politiek-correcte linkse propaganda-programma DWDD zijn. Goeie zaak dus dat zij zich hebben opgegeven. Maar in een praatprogramma zitten en je mening spuiten is zo outdated.

Het is meer van dit millennium om je opinie als bericht op Twitter te plaatsen.

Zoals meneer Wilders van de PVV.

Corrie.

Reageer
gravatar

Voor meneer Wilders is deze cursus noodzakelijk. Hij is de enige die ik ken die anderen inhuurt, en zich er voortdurend mee omringt, om de klappen op te vangen.

gravatar

Jammer, jammer. Echt jammer Wiemersma, ben je nu al die gonzende horden graaibankiers vergeten die -jarenlang en nóg steeds- rovend en plunderend door het land trokken en nu door de politiek opzichtig worden ontzien en beschermd? Ik bedoel: zoiets cruciaals kun je toch alleen maar aan hun Schutspatroon Mark Rutte overlaten en aan diens gezagsgetrouwe schand/schildknapen van de PvdA?

gravatar

Laten ze beginnen de incasseringscursus verplicht te stellen voor de vaste tafelgasten bij DWDD. Die linkse gekkies zijn zo ingenomen met zichzelf dat ze nog steeds denken dat hun achterhaalde mening enige invloed heeft.

Ieder verstandig en weldenkend mens weet wel beter.

Corrie.

Reageer