Source: YouTube, NOS, EersteKamer

Waarom zijn de nieuwe verkenners niet transparant over de formatie?

Maak notities openbaar!

De nieuwe verkenners Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) weigeren hun notities openbaar te maken. Critici zeggen dat ze hiermee het vertrouwen in het democratische proces schaden.

Columnist Kustaw Bessems: “Dat uitgerekend Wouter Koolmees van het D66, de partij die nieuw leiderschap en transparantie beloofde, niet even zijn aantekeningen laat zien. Dat is echt een klap in het gezicht van de kiezer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor de duidelijkheid: ik er geen actieve herinnering aan van toen ik zei dat Pieter Omtzigt een functie elders moest krijgen. Die kamerzetel mag niet verloren gaan. Tenminste, dat had iemand gezegd kunnen hebben. Oh ja en ik treed niet af.

Reageer
gravatar

Dat de aantekeningen van de formatieverkenners niet transpart zijn is een grotere klap in het het gezicht van onze Koning, dan van Zijn onderdanen. Het is overigens niet de eerste klap rond de formatie. Al eerder werd Zijne Majesteit niet ingelicht over formatiepogingen. Zijn Hoogedele Moeder mocht zelfs nog gewoon meebeslissen, zoals dat hoort bij een Staatshoofd dat door de Heere is aangesteld.

Reageer