Beeld: WNL

Ollongren vindt formatie via Zoom niet veilig: ‘Stel je voor dat journalisten meeluisteren’

Het is bijzonder onverstandig om de kabinetsformatie via een videoverbinding te laten verlopen. Dat vindt Kajsa Ollongren, die vanwege een coronabesmetting de fysieke gesprekken niet kan voortzetten. Volgens de D66-verkenner is het risico te groot dat journalisten meeluisteren.

“Hoe zien jullie dat voor je, gevoelige gesprekken via Zoom?” vraagt Ollongren zich af. “Stel je voor dat journalisten zo’n verbinding hacken. Voor je het weet zit Daniël Verlaan in die call en krijgt hij allemaal explosieve informatie over de positie van Pieter Omtzigt of de verhouding tussen de linkse partijen te horen. Ik moet er niet aan denken.”

Volgens Ollongren zit er niets anders op dan de formatie te pauzeren. “Of je moet een andere verkenner aanstellen, maar ik denk niet dat dat handig is. Ik zit nu al ontzettend diep in de materie, terwijl die voor anderen nog een raadsel is. Bovendien vind je ze 1-2-3 niet iemand die weet hoe hij zich zonder kleerscheuren over het Binnenhof moet voortbewegen.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alhoewel het CDA-bestuur fel tegen was, ontving Pieter Omtzigt uit handen van Kamervoorzitster Khadija Arib de Gouden Pitbull voor het aanhoudend vastbijten in politiek onrecht.