Shutterstock / JP WALLET

Deze vrouw woont in een normaaly house

Het is een populaire trend die niet uit Amerika is overgewaaid: een normaaly house. Leven, slapen en koken op ruim 90 vierkante meter. Ines (33) uit Sint-Michielsgestel woont sinds kort in een normaaly house en kan haar geluk niet op.

“De naam zegt het al: alles is hier normaaly grootte”, legt Ines trots uit. “Het leuke is dat het huis groot genoeg is om met een partner en twee kinderen in te wonen, maar niet zo groot dat ik bijvoorbeeld mijn auto in de huiskamer kan zetten. Daar heb ik een aparte parkeerplaats voor.”

De normaaly house-beweging zet zich af tegen de gedachte dat kleiner altijd beter is. “Mijn huisgenoten vonden het altijd heel gek dat ik het liefst wilde wonen in een huis waar je geen meubels uit de grond kunt vouwen en waar de trap alleen bedoeld is om naar een andere verdieping te lopen. Maar ik vind het juist belangrijk om te laten zien dat je ook heel goed kan wonen in een huis met voldoende ruimte om goed in te wonen. Van tevoren vragen mensen vaak ‘is dat niet veel te normaaly?’ Maar als ze hier dan uiteindelijk langskomen, zien ze dat dat eigenlijk wel meevalt.”

Ines’ huis mag dan wel normaaly zijn, ze heeft hem helemaal naar eigen smaak ingericht. “In de huiskamer heb ik planten en een hoekbank staan en een andere kamer heb ik dan weer aangewezen als studeerkamer. Andere mensen hebben misschien een slaapkamer voor gasten of een aparte ruimte om te gamen. Die mogelijkheid om je huis zelf in te richten maakt elk normaaly huis uniek.”

Als jou het ook wel wat lijkt om in een normaaly house te wonen, dan moet je er wel wat voor over hebben. Ines: “Mijn hypotheek is 325 duizend euro. Natuurlijk, dat is niet weinig. Maar ik vind dat het geld waard. En bovendien: voor een tiny house ben je al gauw het dubbele kwijt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De komende 4 jaar hopen wij een half miljoen Nieuwe Nederlanders aan een fatsoenlijk huis te helpen. Voor onze eigen jongeren zullen we dus echt iets anders moeten verzinnen. Maar een klein huis kan ook hartstikke leuk zijn, daar ben ik van overtuigd.

Reageer
gravatar

Echt onzin dit. Iedereen weet dat jonge mensen het liefst een co-living appartement willen van 22 vierkante meter zonder parkeervoorziening, want ze zijn minstens zo dol op Greenwheels. Maar daar willen ze dan niet meer dan 1.600 euro per mand voor kwijt zijn.
Buiten de Randstad willen ze het liefste in een pipo-wagen. Off-grid natuurlijk, want een aansluiting op de riolering is voor snobs.

Reageer