shutterstock.com/Ivan Kruk

Rutger Bregman herschrijft ‘De meeste mensen deugen’ na verkiezingsuitslag

Na het succes van Rutger Bregmans boek ‘De meeste mensen deugen’ is het tijd voor een update: ‘De meeste mensen deugen niet’. De dag na de verkiezingen verscheen de nieuwe editie. Het boek is inmiddels uitverkocht in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.  

Rutger, een nieuw boek! Waarom?
“Als je kijkt naar de verkiezingsuitslag kun je wel stellen dat de realiteit ons heeft ingehaald. Dan kan ik nog zoveel leuke verhalen vertellen over jongens op een onbewoond eiland, daar red je het uiteindelijk toch niet mee. Ik ben heel blij met de update, je wilt toch actueel blijven.”

Ben je helemaal om?
“Soms twijfel ik nog, als ik bijvoorbeeld iemand een stukje plastic op zie rapen. Maar dan kijk ik weer naar de verkiezingsuitslag en dan denk ik toch: nee, de meeste mensen deugen niet. Hallo, heb je mijn eerste boek niet gelezen ofzo?”

Raap jij zelf nog plastic op van straat?
“Alleen als mensen kijken.”

Snappen we. Laatste vraag: lasagne of pannenkoeken?
“Pannenkoeken! Met spek, bacon en shoarma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *