Source: NOS

‘Links heeft een rechtser verhaal nodig’

Een van de grote vragen deze verkiezingen is: waar ging het nu weer mis bij links? Het antwoord dient zich volgens politiek expert Bert Bokhoven snel aan: links heeft een rechtser verhaal nodig.

“Je ziet het eigenlijk bij iedere verkiezing weer: links verliest gewoon. Maar waar dan bijna iedereen zou denken: ik moet misschien eens wat minder links zijn, daar gaat links halsstarrig door met links zijn. Verbazingwekkend om te zien eigenlijk”, zegt Bokhoven.

Die wijst bijvoorbeeld ook op peilingen en nu ook uitslagen dat extreem-rechts wint. “Dat links daar niet de overduidelijke conclusies uit trekt is echt uitzonderlijk. Als links zich nou eens wat meer op het beloven van koophuizen voor iedereen en het weren van vluchtelingen zou richten. Als ze nou eens iets meer de indruk zouden wekken er vooral voor witte Nederlanders te zijn. Als ze zich minder zorgen maakten om naastenliefde en meer om het eigenbelang. Maar ja, als, als, daar koop je geen zetels voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja, eindelijk weer eens een artikel met het deskundig commentaar van prof. dr. ir. Bert Bokhoven! De redactie begint in te zien dat te veel mensen hun abonnement opzeggen omdat Bokhoven (eminente omnideskundige en tevens begenadigd trendlistener) hier veel te weinig aan het woord kwam. Hulde, beste redactie, ga hier nou eens mee door! Dat zal tot mooie aantallen nieuwe abonnees leiden. Bert Bokhoven forever!!!

Reageer
gravatar

En ik maar denken dat je met windmolens, warmtepompen, de azaan en een berg ‘”Nieuwe Nederlanders” met eerste recht op een woning + Miele goed scoort. Ben ik nou echt z’n eikeltje?

Reageer
gravatar

Inderdaad. Nu ik erover nadenk. De lagere arbeidsklasse zit natuurlijk helemaal niet te wachten op concurrentie van allemaal knakkers uit Afrika en het Midden Oosten. En ook niet uit Polen. Zeker niet als dat betekent dat onze traditionele achterban daardoor ook niet meer in aanmerking komt voor een woning, omdat iedere asieleiser nu eenmaal voorrang heeft.
En al die klote windmolens, daar verdienen multinationals een godsvermogen aan om dataparken van andere multinationals te voeden, maar onze achterban mag de subsidie ophoesten en er tegenaan kijken. Want ze komen natuurlijk niet rond Wassenaar. Hmmm. Misschien iets voor de volgende vergadering

Reageer