Shutterstock / Syda Productions

Wetenschappers benaderen ‘bezemschoon’ tot 3 cijfers achter de komma

Hoe schoon is bezemschoon? Sinds de oprichting van Center Parcs leidt het tot een verhit wetenschappelijk debat met verschillende scholen. Toch lijkt er nu een einde te komen aan dat debat, wetenschappers van de Universiteit van Hoenderloo hebben ‘bezemschoon’ benaderd tot 3 cijfers achter de komma.

0.239, dat is bezemschoon, durven zij nu met vrij grote zekerheid te zeggen. Al benadrukken de wetenschappers ook vlug dat dat geen exact getal is. “Het is een benadering. Na jarenlang onderzoek hebben we een situatie gecreëerd waarvan we zeggen: ja, dit is bezemschoon. Ongeveer.”

De precieze berekening is complex en kent teveel variabelen om kort uit te kunnen leggen, maar daar hebben de onderzoekers wat op bedacht. “Je kan de situatie vrij makkelijk voorstellen als je een ruimte voor je ziet waar vlak voor vertrek even snel een bezem doorheen gehaald is. Dat is dan bezemschoon. Niet precies bezemschoon waarschijnlijk, maar je komt heel dicht in de buurt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *