Robert Kneschke / Shutterstock

Wetenschappers slagen erin om van mug een olifant te maken: ‘Dit is het einde van de wereld’

Bijzonder nieuws deze ochtend. Wetenschappers van de Universiteit Leiden zijn er in geslaagd om van een piepklein muggetje een enorme olifant te maken. Volgens de onderzoekers een doorbraak die de wereld voor eens en altijd compleet zal doen kunnen veranderen. 

“Meteen na de ontdekking sloeg het enthousiasme eigenlijk al snel om”, vertelt een van de wetenschappers Bert Molshüp. “Wat hebben we in godsnaam gedaan? Wat als de resultaten van het onderzoek in verkeerde handen vallen? En wat moeten we nu met dit enorme beest in ons laboratorium? Straks breekt hij uit en vernielt het de hele binnenstad. Daarbij ligt de hele boel hier inmiddels ook al vol met hopen olifantenstront. Wat een catastrofe!”

Wat er met de olifant gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar er is volgens Molshüp wel haast bij. “Artis had helaas geen plek, maar we wachten nog op een reactie van een Franse dierentuin.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat Bernhard van Lippe-Biesterfeld niet meer in leven is. Hij had de olifant met plezier doodgeschoten en het lijk voor de ingang van paleis Soestdijk geplaatst om zijn vrouw, Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, te pesten.

Reageer