Shutterstock / Jim Cumming

De spirit human van deze coyote is Janneke uit Heemstede

Deze coyote uit de Westelijke Sierra Madre heeft een bijzondere spirituele begeleider. Janneke uit Heemstede is namelijk zijn spirit human.

“Ik heb een hele bijzondere band met Janneke”, legt de coyote uit. “Als ik een belangrijke beslissing moet nemen of op een kruispunt sta in mijn leven mediteer ik altijd waarbij ik mijn gedachten heel sterk op Janneke concentreer. Ze heeft me op die manier al door ontzettend veel crises geholpen. Zonder Janneke had ik nooit mijn huidige coyotevrouwtje ontmoet en hadden we nooit nageslacht gekregen.” Om haar te eren heeft de coyote zijn welpje trouwens ‘Janneke’ genoemd.

“Janneke is een bijzonder krachtige spirit human. Volgens de traditionele mythologie van Heemstede symboliseert Janneke de dualiteit”, vertelt de Mexicaanse prairiehond, die Janneke nog nooit ontmoet heeft en zelfs nog nooit in Europa is geweest. “Janneke combineert zowel de duistere als de lichte krachten die ook in elke coyote huizen. Ze geloven in Europa dat Janneke degene was die de chaos naar Heemstede bracht.”

De coyote krijgt overigens veel kritiek van medewoestijnbewoners. Volgens een ocelot maakt de coyote zich schuldig aan toe-eigening van de cultuur van de verwende hogere middenklasse in Nederland en is het concept ‘spirit human’ bovendien een karikaturale versimpeling van de traditionele Noord-Hollandse spirituele traditie. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *