OP1

Moet NPO1 Op1 een podium geven?

‘We moeten zo’n geluid niet gaan normaliseren’

Het moet voor de argeloze kijker even schrikken zijn geweest: gisteravond verscheen op NPO1 om kwart voor elf ’s avonds ineens de talkshow Op1. De keuze van NPO1 voor juist die talkshow leidde online tot veel kritiek.


“Geef zo’n talkshow nou toch geen podium”, twitterde Rutger Mollee uit Barendrecht. Ook Casper Barendse uit Utrecht vond de keuze voor Op1 onbegrijpelijk. “Typisch geval van false balance: de publiek omroep heeft goede journalistieke programma’s zoals Nieuwsuur, en wil daarnaast ook een geluid als Op1 laten horen. Alsof dat twee gelijkwaardige dingen zijn. Slechte zaak.”


Mediadeskundige Mark Koster kan zich wel vinden in de kritiek. “Als je een talkshow zo’n prominente plaats geeft, normaliseer je eigenlijk hun geluid. We moeten ons afvragen of we echt die kant op willen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *