Risto Puranen / shutterstock.com

Doodgevroren pimpelmees blij dat Erben zijn pleziertje heeft gehad

De inmiddels overleden pimpelmees Jacques is blij dat Erben Wennemars van het winterweer heeft kunnen genieten. Dat laat hij postuum weten via zijn nabestaanden.

“Jacques was een vogel met veel compassie,” herinnert zijn vrouw Silvia zich. “Hij zette altijd anderen op de eerste plaats, zelfs Erben Wennemars. Dus toen het voedsel begon op te raken, en de kou langzaam in zijn botten trok, had hij daar vrede mee.”

Pimpelmees Jacques riep zijn familie op zijn sterfbed bij zich. Hij zei: “Ik ga nu dood omdat het zo vriest, maar Erben Wennemars kan lekker schaatsen op natuurijs. Het is niet voor niets geweest.” De laatste wens van Jacques was dat er een Elfstedentocht zou plaatsvinden, zodat Erben gelukkig zou zijn. “Jacques was altijd erg bezig met Erben Wennemars,” zegt zijn vrouw. “Soms denk ik: als hij wat meer tijd had besteed aan het zoeken van voedsel, en wat minder aan het praten over Erben Wennemars, dan had hij nu nog geleefd.”

Erben Wennemars heeft als eerbetoon een zak met nootjes opgehangen in zijn tuin. Hij hoopt dat het volgend jaar weer gaat vriezen en dat er lekker veel pimpelmezen doodgaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt het verhaal wel? Is de schrijver van het artikel een deskundig ornitholoog? Hoe zijn de gesprekken tussen Erben en pimpelmees Jacques verlopen? Zijn daar opnames van?

Heeft Erben Wennemars al gereageerd bij een talkshow op de beschuldiging?

Zoveel vragen!

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer