Shutterstock / Renzo Gerritsen

Vanavond opnieuw on-Nederlands rustig

Voor de derde avond op rij is het on-Nederlands rustig in de Nederlandse straten. Er worden geen supermarkten geplunderd, geen fietsen in de brand gestoken en zelfs de politie wordt niet met stoeptegels bekogeld. Dit is niet hoe we Nederland kennen. Wat zal dit doen met ons zelfbeeld?

Binnen kijken voetbalfans voetbal op televisie. Buiten lopen hier en daar mensen die een goede reden hebben om naar buiten te gaan. Een jongen op een scooter heeft pizzadozen bij zich, die hij niet door een winkelraam gooit maar netjes aflevert bij degene die ze besteld heeft. In de verte blaft een hond – dat mag tenslotte nog gewoon. De waterkanonnen zwijgen.

Het zijn beelden die we waarschijnlijk niet snel zullen vergeten: iedereen houdt zich netjes aan de regels en zelfs de overheid lijkt tijdig en adequaat te handelen. Dit soort toestanden verwacht je in Finland of Nieuw-Zeeland, niet in ons heetgebakerde kikkerlandje. Dit is niet waar Nederland voor staat. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *