rafapress / Shutterstock.com

AstraZeneca: ‘Overvallen door coronavirus, niemand zag dit aankomen’

Farmaceut verklaart vertraging levering vaccins

Net als de rest van de wereld is AstraZeneca ‘compleet overvallen’ door het coronavirus. Daardoor kan de Brits-Zweedse farmaceut in het eerste kwartaal niet de beloofde 80 miljoen, maar slechts 31 miljoen doses van zijn vaccin leveren aan de EU.

“Niemand zag dit aankomen, niemand heeft om deze pandemie gevraagd”, zegt AstraZeneca-topman Pascal Soriot. “We vinden het ontzettend vervelend dat we veel minder vaccins kunnen leveren dan gepland, maar ook wij hebben te maken met de impact van het coronavirus. In normale tijden hadden we de productie wel op orde gehad.”

Soriot hoopt dat de EU een beetje begrip toont. “Wij krijgen heel boze telefoontjes uit Brussel, dat is jammer. Wij snappen echt wel dat iedereen door corona een kort lontje heeft. Toch roepen we op om het hoofd koel te houden. Dankzij de vaccins van Pfizer en Moderna is er licht aan het einde van de tunnel. Hou nog even vol!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Best juffrouw Corrie,

De Speld is een nieuwsblad voor oude mannen. Vandaar vrijwel altijd foto’s van mooi gemaakte jonge vrouwen, waarvan de oudjes stiekem dromen.
Die oude mannen snappen niks van jongerenpraat die niet uit de jaren zestig komt.
Nu mijn vraag: Wat is een wappie?

De heer Boomer
Boeman