Arno van der Steen/YT.com

Rutte wil geen beterschap beloven: ‘dat mag niet als je demissionair bent’

Demissionair minister-president Mark Rutte kan niet beloven dat affaires zoals rond Toeslagen nooit meer zullen gebeuren. “Dat mag niet als je demissionair bent.”

Rutte wist zich stevig te verweren tegen bijna de voltallige Tweede Kamer die harde garanties eiste dat de overheid de eigen burgers nooit meer zonder aanleiding als fraudeurs zal behandelen. “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is, en mijn gedachten gaan uit naar de getroffen gezinnen, maar helaas mag ik geen beterschap beloven. Op dit moment mogen actueel dringende kwesties afhandelen, zoals de coronacrisis, en zaken die niet controversieel zijn. Je kan veel zeggen van het Toeslagendrama, maar niet dat het niet controversieel is. Dus ik zou niets liever willen dan beterschap beloven maar dat zou staatsrechtelijk onzuiver zijn.”

Volgens Rutte staat het de Tweede Kamer natuurlijk vrij om zelf het initiatief te nemen om de eigen wetgeving ongedaan te maken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Ook goed:
– Ik had een blekkoud.
– Ik had een hypo.
– Ik had een hyper.
– Ik raakte in paniek.
– Het was zelfverdediging!
– Hij leek op mijn doelwit.
– Hij reed in hetzelfde type auto.