Shutterstock: Joop Snijder Photography / engel.ac

Gerald richt een two-issuepartij op

‘Minder hondenbelasting én inzetten op kernenergie’

De 43-jarige Assenaar Gerald Borgers doet in maart aan de Tweede Kamerverkiezingen mee met een two-issuepartij. De Drent richt zich met zijn partij op hondenbezitters die voor kernenergie zijn, want hij wil de hondenbelasting drastisch verlagen, terwijl hij juist meer kernenergie wil in Nederland. Z’n partij heet dan ook de Partij Voor Minder Hondenbelasting En Meer Kernenergie (PVMHEMK).

Ogenschijnlijk hebben de twee niks met elkaar te maken, maar dat zit anders volgens Gerald. “Mensen met een hond gebruiken bijvoorbeeld ook gewoon stroom, dus die hebben baat bij een zo goedkoop mogelijke energierekening. Het is eigenlijk hartstikke logisch.”

Gerald denkt dat Nederland toe is aan een two-issuepartij. “Het is tijd om ambitie te tonen en door te pakken. Niet wéér de zoveelste one-issuepartij; dat versplinterde politieke landschap, daar heb je niks aan. Zit je straks met een partij die voor de verlaging van hondenbelasting is én een partij die voor kernenergie is. Dat is toch waardeloos? Daarom doe ik dit. Heus niet omdat Brutus me handen vol geld kost.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed dat Gerald zich opwerpt tegen graaibelasting. Pure discriminatie jegens andere dieren. Ik omdat ik kernenergie niet zie zitten krijgt Gerald van mij een halve stem.

Reageer