TravnikovStudio / wavebreakmedia / Shutterstock.com

Bij deze radiozender kun je de hele avond verzoekpraatjes aanvragen

‘Jij bepaalt welk gelul wij draaien’

Het is vrijdagavond bij Freaky FM en dat betekent dat luisteraars de hele avond verzoekpraatjes aan kunt vragen. “Jij bepaalt welk gelul wij draaien”, schettert dj Frank Hobbema door de microfoon. “Zes uur lang het allerbeste gezever over weekendplannen, wat mensen op hun brood eten en zelfs een seksistische grap slingeren we graag voor jou door de ether. De luisteraar is koning bij Freaky FM on Friday!”

Sidekick Floor van Enk vult aan: “Wauwelend jouw weekend in, BEM BEM BEM!” voor de eerste beller zich aandient en Frank uitnodigend opneemt: “Freaky FM zeg het maar! Welk gezwets wil jij horen over de radio bij Freaky FM?” Of hij ook dat praatje heeft van Ronald Zenkstra over de bedrijfsborrel die hij nu over Zoom gaat doen, vraagt een luisteraar die zichzelf Jacqueline noemt. “Of wij die hebben? Het is Freaky Friday bij Freaky FM, wat denk je zelf?” antwoordt de dj van dienst alsof Jacqueline achterlijk is. “Wil je de lange versie of de korte radioversie Jacqueline? Bij Freay FM mag jij het zeggen.”

Zijn sidekick maakt van alle onbenutte secondes gebruik om de luisteraars duidelijk te maken dat er echt géén draaiboek ligt voor deze uitzending. En zo kan het maar zo zijn dat jij vanavond alles te weten komt over het konijn Fluffy van trucker Bert, die laatst een gekneusd pootje had omdat hij op een wortel was gaan staan en uitgleed. Maar dan moet je dat praatje natuurlijk wel zelf even aanvragen. Alleen vanavond, alleen bij Freaky FM!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *