Sam Wordley / Shutterstock.com

Zeven halfslachtige tips om je net door deze lockdown te helpen

De soort van tweede lockdown is een jammerlijk feit en om je er eventueel doorheen te slepen zijn hier zeven halfslachtige tips. Zie maar of het wat is.

1. Geef na twee dagen zuchtend op brood leren bakken
Je eigen brood bakken is iets wat veel mensen tijdens de eerste lockdown deden. Nu is het de tweede lockdown en als je het nog steeds niet kan of er gewoon slecht in bent probeer het dan twee dagen zuchtend te doen met iets met gist en een starter en meel. Het maakt niet zoveel uit, stop er na twee dagen zuchtend mee.

2. Poging tot lezen
Verplaats een boek van de slaapkamer naar de woonkamer, verplaats het ’s avonds weer terug. Ook het lezen is een activiteit die weleens wordt aangeraden voor tijdens het binnenzitten. Pak daarom ’s ochtends een boek vanuit de slaapkamer op en leg het in de woonkamer. Kijk de rest van de dag op je telefoon. ’s Avonds neem je het boek weer mee terug de slaapkamer in.

3. Nét niet iets voor een ander doen
Zoek op of je vrijwilligerswerk kan doen en ga dan een Youtubevideo kijken. Na het openen van tabbladen met sites over telefoneren met ouderen en boodschappen doen voor de buurt vraag je je af of er in je eigen kennissenkring misschien wel eenzaamheid is en dan bedenk je je hoezeer je eigenlijk vervreemd bent van familie en vrienden en dan ga je maar een Youtubevideo kijken om te vergeten.

4. Beetje klussen, kijk maar
Kijk eens rond in je huis, welke kleine klusjes moeten er allemaal nog gebeuren? Voel hoe zinloos ze werkelijk zijn, spreek het woord ‘plint’ uit tot het door semantische verzadiging alle betekenis is verloren en mijmer over de tergend trage hellegang die het leven heet.

5. Lijstje maken 
Geinig lijstje internet misschien lachen voor vrienden enzo.

6. Whatever

7. Dagen turven tot 19 januari
Januari, januari, januari, januari.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste mevrouw Van Hiernaast,

Wilt u zo vriendelijk zijn om de betekenis van en uw bedoeling met “okay boomer” aan ons duidelijk te maken?
Of zegt u bij gebrek aan een argument maar wat? Zo dom bent u toch niet?

Hoogachtend,
De secretaris van het Dutch Language Defence Team