Shutterstock: exopixel

Edo (12) krijgt schooladvies ‘vwo en heel veel bijles’

De twaalfjarige Edo heeft als voorlopig schooladvies ‘vwo met heel, heel veel bijles’ gekregen. Ook al vallen zijn cijfers wat laag uit, zijn docenten hebben er het volle vertrouwen in. “We weten dat je het aankunt.” 

“Edo moet gewoon lekker vwo gaan doen en er duizenden euro’s aan bijles tegenaan smijten”, zegt meester Pim. “Dat gaat helemaal goedkomen. Edo heeft gewoon vwo in zich, al is het niet op een openbare middelbare school, dan wel op een particuliere. Als hij maar op maat gemaakte bijles krijgt, naschoolse opvang van de hoogste kwaliteit, van minstens twintig uur in de week, dan zie ik niet in waarom Edo dit niet zou kunnen. Veel succes, maar vooral: veel plezier toegewenst, Edo!”

Klasgenootje Sheryl krijgt schooladvies ‘vmbo kader’. De docenten zijn onder de indruk van haar cijfers, maar houden uiteraard ook rekening met haar thuissituatie. “Je wilt een kind niet opzadelen met een intensieve opleiding als ze thuis ook al zo veel aan haar hoofd heeft. En de last van verwachtingen kan ook een té grote handicap zijn. We willen dat je gewoon gelukkig bent, op een niveau dat bij jou en familieomstandigheden past, Sheryl. Als later blijkt dat we je te laag hebben ingeschat, kun je altijd nog proberen je zelfbeeld te verbeteren. Ook jij hebt recht op geluk.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *