Proshots / Studio Speld

Overheid gaat darters inzetten om mensen te vaccineren

‘We hebben maar weinig doses, elk shot moet raak zijn’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte vandaag bekend dat de overheid darters gaat inzetten bij het vaccineren tegen het coronavirus. Omdat er in eerste instantie een tekort aan het vaccin zal zijn, wil De Jonge dat het vaccineren zo efficiënt mogelijk plaatsvindt. Volgens de minister zijn darters daarvoor bij uitstek geschikt.

De Jonge: “We hebben maar weinig doses, dus elk shot moet raak zijn. We kunnen het ons niet veroorloven dat er straks vaccins verloren gaan omdat mensen naast armen mikken bij het prikken. Darters zal dat niet zo snel overkomen. Bijkomend voordeel is dat ze afstand kunnen houden bij het vaccineren, ze mikken zo’n naald er zo in vanaf anderhalve meter afstand. Dat is peanuts voor ze.”

Darter Co Stompé ziet het wel zitten om mensen te gaan vaccineren. “Ik denk dat wij darters zelfs in staat zijn dubbel- of triplegewijs te vaccineren. Dus twee of drie mensen met één vaccin. Ehh… nou ja, er zíjn darters die dat kunnen, ik niet”, nuanceert Stompé zijn eigen woorden direct.

Stompé ziet het ook als kans om de vaccinatiebereidheid onder de bevolking te vergroten. “We kunnen er een mooi feestje van maken. Iedereen z’n eigen opkomstmuziekje als hij of zij de prik komt halen bijvoorbeeld. Liedjes als ‘There’s only one Pfizer vaccine’ kunnen enorm bijdragen aan een echt vaccinatiesfeertje in het land.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *