Anton Havelaar / Shutterstock.com

Boeren: ‘Mensen weten niet eens meer dat stikstof bij ons vandaan komt’

Vooral stedelingen hebben geen idee

Het is slecht gesteld met de kennis die Nederlanders hebben van het boerenvak. Vooral in steden hebben mensen geen idee dat stikstof oorspronkelijk bij de boer vandaan komt.

“Mensen weten het gewoon niet meer”, zegt een kalkoenboer op de Veluwe. “Zij denken dat de kaboutertjes ervoor zorgen dat ze nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden of dat de woningbouw stilligt en ze geen huis kunnen vinden. Geen Amsterdammer die nog weet dat boeren elke ochtend vroeg opstaan om die stikstof te produceren.”

“Ik kan het ze nauwelijks kwalijk nemen”, vervolgt de agrariër. “In het onderwijs is er geen aandacht voor en in de media bestaat een geromantiseerd beeld van de boer als een wanhopige ondernemer die met zijn tractor protesteert in Den Haag. Dan is het geen wonder dat vergeten wordt waar wij eigenlijk dag in dag uit mee bezig zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Die kalkoenenboer uit de Veluwe moet niet zo’n hoge borst opzetten. De lucht die we in ademen bestaat voor ongeveer 78 volumeprocent uit stikstofgas (N2)! Het lukt die opschepper nooit om dat te evenaren.

Reageer