Studio Speld / Shutterstock

Deze ‘erkerjagers’ jagen op mensen die zonder vergunning een erker laten aanleggen

Bernd (niet zijn echte naam) dacht dat hij een goedkope aannemer had gevonden die zwart en zonder de benodigde vergunning een erker aan zijn woonkamer konden bouwen. Maar de drie potige kerels die op de afgesproken tijd aanbelden bleken hele andere plannen te hebben en sloegen Bernd het ziekenhuis in.

Bernd is slachtoffer geworden van zogeheten ‘erkerjagers’. Mensen die de gemeentelijke regelgeving in eigen handen nemen. Mensen die het bestemmingplan heel nauw nemen. Hendrik-Jan Vermeer (47) jaagt naar eigen zeggen op mensen die zonder vergunning bouwen: “Als de welstand niet kan opkomen voor zichzelf, dan kom ik op voor de welstand.”

De politie is niet blij met het fenomeen. “Als je vermoedt dat iemand zonder vergunning een erker laat bouwen, meld dat dan bij het omgevingsloket maar stap er nooit zelf op af. We hebben in Nederland een rechtsstaat. Individuele burgers mogen nooit voor eigen bestuursrechter spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer