PvdA zet eerlijk in verkiezingsprogramma welke punten ze gaan inleveren in volgend kabinet

De Partij van de Arbeid wil met nieuw elan de verkiezingen in; in het verkiezingsprogramma geven ze van tevoren aan op welke punten ze willen inleveren als ze in een kabinet komen. 

Volgens fractievoorzitter Lodewijk Asscher leven we in een coalitieland en is het belangrijk transparant te zijn op welke dossiers je precies wilt inleveren. In het programma wordt bijvoorbeeld hardvochtig gepleit voor de afschaffing van de zorgpremie. Daar voegt de partij wel eerlijk aan toe dat het niet haalbaar is een coalitie met de CDA te vormen en dat het waarschijnlijk van tafel gaat in ruil voor een minister van Wonen, een andere, en makkelijker te realiseren wens van de PvdA.

Daarnaast schrijft de PvdA in onderhandelingen met de VVD te willen pleiten voor het gratis maken van de kinderopvang. Dit punt zou dan als wisselgeld moeten dienen voor het verhogen van het minimumloon. De VVD wil dit ook, maar de PvdA zou het echt kunnen claimen als hun ding, zo staat te lezen op de website.

“Een werkgarantie voor iedereen die zijn baan verliest, het klinkt goed maar ja dat gaat waarschijnlijk niet van grond komen,” staat er onder werkgelegenheid in het programma. Een ander ijkpunt in het programma is saamhorigheid, daarover staat in het programma: “iets met verbinden zou wel goed zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In ons programma zijn wij tegen de aanschaf van extra JSF’s en een paar peperdure onderzeeers, voor afschaffing van het leenstelsel, sraaien wij de overheveling van de wmo en jeugdzorg naar de gemeenten terug en willen wij kappen met gesubsidieerde Tesla’s alleen voor de allerrijksten.
Dus in praktijk weet u het wel. Behalve de bonus voor het vierde islamitische kind. Die is bij ons 10.000 euro EN DIE IS NIET ONDERHANDELBAAR.

Reageer
gravatar

Ja, maar dan kan ik op die fundamentalistische moslim dame op #9 van Groen Links stemmen. Dan krijgen we ook nog gratis nieuwe geluidsboxen op de moskee en kan ook de rest van de verre familie naar hier komen en een gratis huis krijgen.

gravatar

De woorden arbeider en arbeid komen nog uit de tijd van de industrialisering, toen medewerkers nog goedkope loonslaven waren. Het wordt tijd dat fabrikanten daar excuus voor aanbieden en een geldelijke tegemoetkoming uiteraard.

De PvdA overweegt een meer bij deze tijd passende naam. Voorgesteld is: Employee Party. Kort maar krachtig.

Reageer
gravatar

De PvdA kan de naam eenvoudig veranderen in: “Partij van de Aanpassing”.
En als de kiezers kwaad weglopen naar de concurrentie, deze dan maar zien op te slokken (iets met groen en links).

Reageer