Shutterstock: Teek_int / jan kranendonk

Willem-Alexander smeert poep op voorgevel paleis, Rutte heeft wat uit te leggen

Een vervelend en vies incident deze morgen op Huis ten Bosch. Willem-Alexander heeft de voorgevel van zijn eigen paleis volledig besmeurd met poep. Premier Mark Rutte heeft wat uit te leggen.

“In principe is het natuurlijk de konings eigen zaak welke kleur en welke geur hij de voorkant van zijn huis geeft”,  zegt koningshuisdeskundige Kysia Hekster. “Maar in deze tijd waarin mensen worden opgeroepen supergoed op hun hygiëne te letten, is het natuurlijk heel opmerkelijk dat de koning zegt: ‘Dit geldt niet voor mij. Ik ga lekker poep op de voorgevel smeren.’”

De hele zaak brengt Rutte in een lastig parket, denkt Hekster. “De premier moet gaan uitleggen waarom hij de koning vorige week niet genoeg heeft ontraden om het paleis bruin te verven. Want zoiets is sowieso besproken bij het wekelijkse overleg tussen de koning en de premier. Het is niet mogelijk dat Rutte niet van de diarree van de koning afwist.”

Volgens Hekster loopt ook de koning imagoschade op. “Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om nu even geen poep op je gevel te smeren”, legt Hekster uit. “Nu we weer in gedeeltelijke lockdown zitten en we allemaal ons best doen om zoveel mogelijk binnen te blijven… Maar de koning heeft natuurlijk nooit in een normale woonwijk gewoond. Die weet niet beter dan dat je zo nu en dan je hele voorgevel inzeept met stront, om een paar lakeien te ontgroenen, of gewoon voor de lol. Zo zie je maar weer dat hij toch redelijk ver van de maatschappij afstaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat in dit artikel geen aandacht wordt besteed aan alle hartverwarmende bezoeken die ons koningspaar kriskras door het land heeft afgelegd. Hierdoor ontstaat een tendentieus en nodeloos kwetsend beeld dat het aanzien van onze vorst en vorstin (vrede zij met hen) beschadigt.
Wij walgen van jullie. Amen.

Reageer
gravatar

Who cares wat de koning doet. Alleen babyboomers vinden dat interessant. Hebben ze wat om over te zeiken.

Voor jongere generaties is hij alleen maar een soort Sinterklaas dat je op Koningsdag viert.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

gravatar

In deze tijd van excuus aanbieden voor de daden van voorvaderen, wordt het hoog tijd dat Willem-Alexander verontschuldigen aanbiedt voor de daden van Willem de Zwijger tot en met Bernhard van Lippe-Biesterfeld.

Als hij zijn excuses echt meent, vergoedt hij samen met alle Europese koningshuizen de aangedane schade en het leed van alle horigen, lijfeigenen en andere onderdanen in Europa’s verleden.

Reageer