Diversia / YT

Carnaval gaat toch door: ‘Oja, het is natuurlijk gewoon een religieus feest’

Carnaval kan in 2021 toch gewoon doorgaan. De organisatoren waren vergeten dat het een religieus feest is, en dat ze daarmee volgens de grondwet niet kunnen worden beperkt in het bijwonen van hun heilige ritueel. 

“Carnaval is het feest van de heilige, eh, Carnavalus”, zegt de 41-jarige John uit Rozendaal. “Voor elke katholiek is dat een heel belangrijke figuur. Het is heiligschennis om straks in februari met z’n allen thuis via een scherm naar een paar veekarren met stampmuziek te kijken. Dat hoor je buiten te doen, als het net te koud is en vies regent, met een lauwe sixpack onder je arm.” 

Ook in Bergen op Zoom zijn de mensen streng in de leer. De 26-jarige Kelly kan zich niet voorstellen dat ze dit sacrament zou overslaan. “Carnaval is ook het begin van het vasten hè. Of het einde. Of is dat het Suikerfeest? Hoe dan ook: carnaval heeft iets met vasten te maken, en het raakt aan de grondwet om het niet door te laten gaan. Ik ga dit jaar als Famke Louise, maar dan sexy. ”

In Tilburg is de opluchting groot. “Wij dachten dat het hele feest sowieso niet door zou gaan vanwege dat gezeik met Willem II”, zegt de 34-jarige Bas. “Stom, helemaal vergeten dat carnaval natuurlijk iets kerkelijks is. Ik ben als klein jongetje wel eens naar die carnavalsmis geweest. Volgens mij. Ik herinner me iets met een polonaise en een bezopen man in een nonnenpak die met een wc-borstel de menigte zegende. Ons pa was echt flink begaaid de volgende dag, haha. Enfin, je moet niet aan ons geloof komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Googie betaalt $ 93 per uur, mijn laatste salaris was $ 8300, 92 uur per week online. Mijn jongere zus vriend is gemiddeld 18k maand geweest en werkt ongeveer 24 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal probeerde. Dit is wat ik doe … klik op dit tabblad om naar tech te gaan voor meer details.

Reageer
gravatar

Googie betaalt $ 93 per uur, mijn laatste salaris was $ 8300, 92 uur per week online. Mijn jongere zus vriend is gemiddeld 18k maand geweest en werkt ongeveer 24 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal probeerde. Dit is wat ik doe … klik op dit tabblad om naar tech te gaan voor meer details.

http://www.moneypay.best

Reageer