Aldeca Productions ; Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Rutte: ‘Als de meerderheid een PS5 wil sluit ik niet uit dat het kabinet daarmee instemt’

Een steeds grotere groep Nederlanders pleit voor een Playstation 5 voor iedereen. De politieke druk op het kabinet neemt toe. Premier Rutte wilde lang niets van het idee horen maar voor hoe lang nog? 

Rutte: “Ik sluit niet uit dat als een meerderheid dat wil, iedereen in Nederland een PS5 krijgt. Ze hebben leuke nieuwe spelletjes.” Het koor om Rutte zwelt aan om in te stemmen met de maatregel. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen met een PS5 minder sociale contacten hebben, vooral onder jongeren. Het zou daarmee een ideaal middel zijn in de strijd tegen het virus. Het kabinet vraagt nu om advies van het OMT. 

Voorzitter van het OMT, Jaap van Dissel, zegt dat de PS5 allerlei onvoorziene bijwerkingen kan hebben en zelfs averechts kan werken. “Het is een gloednieuw apparaat en je weet niet hoe mensen het precies gaan gebruiken. Misschien gaan sommige mensen er party games als The Jackbox Party Pack meespelen waardoor ze een enorme drang krijgen om toch weer in het echt anderen op te zoeken.” 

Gemengde signalen dus. Een online petitie #PS5forlife heeft inmiddels 350.000 handtekeningen gekregen. Ook lijken steeds meer politieke partijen overstag te gaan. GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver: “Het zou kunnen werken, sinds ik Demon’s Soul speel werk ik in ieder geval een stuk minder.” 

Moet iedereen in Nederland een PS5 krijgen? Premier Rutte staat er niet onwelvallig tegenover. “Dit kabinet is heel stellig: als veel mensen het willen, gaan wij ernaar kijken. Ons dringend advies is in ieder geval om binnen fun te hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *