shutterstock.com/BigPixel Photo

Handig! Melkschuimer is ook kaasmachine

Vroeger gebruikte Meike haar melkschuimer nog gewoon voor het maken van warme melk voor in haar koffie. Maar toen ze erachter kwam dat het apparaat ook zelf kaas kon maken, was ze aangenaam verrast. Het geheim? Matig afwassen en opbergen in een goed warm plekje in de keuken.

De kaasmaker vertelt: “Voor deze superfunctie is het belangrijk om je apparaat eerst intensief voor melkschuimen te gebruiken. Na elk opschuimbeurt zorg je ervoor dat je het apparaat wel omspoelt, maar net niet goed genoeg. Vooral geen afwasborstel, sponsje of schoonmaakmiddel gebruiken. Voor het weet heb je je eigen kaaslaag onderin je apparaatje gekweekt. Super makkelijk.”

Het kaas kweken is ook mogelijk voor lactose-intoleranten, vertelt Meike. “Je kunt namelijk ook prima voor soja, haver- of amandelkaas gaan. Zolang je maar voor een warm plekje in de keuken zorgt waar het de tijd krijgt om even goed te broeien. De rest gaat vanzelf. Zo heb je altijd broodbeleg in huis. Super chill.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *