Alexander Geiger

Ook dark web nu overspoeld door complotdenkers coronavirus

Vaste gebruikers ergeren zich dood

Na Twitter, Facebook en LinkedIn moet nu ook het dark web eraan geloven: mensen die de wildste complottheorieën over het coronavirus verspreiden. De vaste gebruikers van het netwerk worden er stapelgek van.

“Ik probeer al uren om een goede partij cocaïne op de kop te tikken, maar het enige wat mijn vaste dealer nog verkoopt is bullshit over het vaccin”, moppert Sergio (27). “Ik dacht dat dit een zakelijk netwerk was, waar serieuze mensen handel drijven. Aan dit gedoe heb ik echt geen behoefte.”

“Deze mensen zijn een gevaar voor de samenleving”, zegt kinderpornodownloader Anton (‘doe maar geen leeftijd’). “Als je ziet hoeveel mensen er in verzorgingstehuizen eenzaam en alleen zijn overleden. Ik vind: je moet mensen beoordelen op hoe ze omgaan met de allerzwaksten. Ouderen, chronisch zieken, dieren.”

De beheerders van het dark web zeggen dat ze weinig tegen de complotdenkers kunnen doen. “We hebben hier vrijheid van meningsuiting”, stellen George Soros en Bill Gates in een verklaring. “Het lijkt misschien onschuldig om samenzweringstheorieën te censureren, maar dan kom je op een hellend vlak terecht en voor je het weet zijn Mein Kampf en ISIS-propaganda verboden. We gaan op het dark web niet voor politie spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *