Kristo-Gothard Hunor / Shutterstock

We liepen een avondje mee met Corrie (78), dealer in illegale Zwarte Piet-producten

Sinds Bol.com, Coolblue en Amazon hebben aangekondigd geen Zwarte Piet-gerelateerde producten meer te kopen, zijn het gouden tijden voor Corrie (78) uit Alphen aan den Rijn. Corrie is de king pin van de Zwarte Pieten-zwarte markt, en liefhebbers van Zwarte Piet-producten uit heel Nederland komen naar haar toe om toch nog hun dagelijkse Zwarte Pieten-waar te bemachtigen.

“Het stoppen met verkopen van Zwarte Piet-producten door grote bedrijven was geweldig nieuws voor mij. Ik heb door de jaren heen enorm veel Sinterklaas-artikelen verzameld als voorbereiding op dit moment. Zwarte Piet-inpakpapier, Zwarte Piet-kleding, Zwarte Piet-schmink, Zwarte Piet-DVD’s, ‘ik ben een racist’-buttons, ik verkoop het allemaal.”

“Dit soort producten, die kan je nu nergens meer krijgen” zegt Corrie terwijl ze ons haar Club van Sinterklaas DVD collectie laat zien. “Zie je dit? Dit zijn opgenomen beelden van het Feest van Sinterklaas in Ahoy. Ooit uitgezonden op Fox Kids. Dit is nooit uitgekomen op DVD of VHS. Dit kan je alleen maar bij mij krijgen, nergens anders. Dat is die Corrie Garantie.”

“De straten zijn erg heet deze dagen. Veel nieuwe dealers, veel nieuwe kopers. De block is hot. Maar alle nieuwe kopers weten mij gelukkig te vinden. En alle nieuwe verkopers weten dat Alphen aan den Rijn van mij is. Deze block is van Corrie. Laatst kwam Eefje uit Woerden hier een beetje proberen allemaal schmink te verkopen. Flikker lekker op naar Woerden Eefje. Dit is Alphen, aka Corrietown. Laten we het er op houden dat Eefje nu een kunstgebit nodig heeft. Dat had ze al, maar nu heeft ze een nieuwe nodig.”

Op de vraag waarom Corrie specifiek Zwarte Piet-producten verkoopt antwoordt ze als een ware ondernemer: “Zwarte Piet heeft zijn langste tijd gehad, en dat is prima. Ik zorg simpelweg voor aanbod van producten waar vraag naar is. Dacht je echt dat ik zelf de hele tijd van die taaitaaipoppen aan het eten was? Don’t get high on your own supply.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien lukt het Corrie om haar Zw**te Piet spullen op Bol.com, Coolblue en Amazon te verkopen door haar producten anders te omschrijven.

Zoiets als: ‘producten van een witte man, genaamd Piet, met donker geschminkt gezicht bestemd voor een sinterklaasfeestje’.

Dat is woke dus correct.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

Van iemand die regelmatig hier reageert, heb ik gelezen dat je een mannetjes-kangoeroe met muf ruikende huid bent en een drugsprobleem hebt.

Dat klopt toch?

Betrouwbare berichten moet je waar maken, daar horen leugens niet bij.

gravatar

Dit lange stuk is niet geschikt voor mijn Corrie. Ze krijgt er prikoogjes van.

Als een artikel niet korter kan, willen jullie dan voortaan zorgen voor een korte samenvatting.
Alsjeblieft, voor mijn allerliefste schat.

Reageer
gravatar

Corrie, dat geloof je toch niet. Je kent me toch nog o.a. van onze “uitjes” in de duinen van Duindorp in vorige jaren.
Ik moeten wenen om de gedachten dat jij niet meer van mij houdt.