Danny op straat / Youtube

Jongeren met messen willen stroomstootwapen

Het aantal steekpartijen onder jongeren in Nederland is recentelijk sterk gestegen. Volgens jongerenwerkers zijn er veel meer jongeren met messen op straat, waardoor gevechten snel uit de hand lopen. Jongeren met messen vragen daarom om een stroomstootwapen van de overheid. “Een stroomstootwapen kan het verschil maken.”

Jongeren die dikke messen bij zich dragen worden steeds vaker geconfronteerd met geweld en bedreigd door andere jongeren met messen. “Als de overheid ons een stroomstootwapen geeft, hoeven wij mensen niet meer te djoeken. Dat maakt dat het verschil tussen leven of dood.”

Met name voor jongeren uit de drillrap-scene maken vaak deel uit van steekpartijen. “Als we een taser krijgen, hoeft dat niet meer. Dan kunnen we geweld gebruiken zonder meteen iemand dood te maken. Met een taser kunnen we onszelf veranderen: trillrap.”

Jongeren hopen dat vanaf medio 2021 stroomstootwapens tot de standaarduitrusting van de Nederlandse drillrapper behoren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook bij steekpartijen moet anderhalve meter afstand worden genomen. Dat is voor messentrekkers een niet werkbare afstand. Daarom zijn wapens die op afstand gebruikt kunnen worden, beter tijdens de pandemie.

Reageer
gravatar

Klinkt als een redelijk voorstel. Je kunt daarmee het aantal steekpartijen sterk verminderen.

Zou het niet geweldig zijn om bij jongeren met een door de overheid verleende stroomstootwapen, er ook een aangepaste AED-cursus bij te doen?

Je kunt dan nog meer leven redden.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer