Alexandros Michailidis / Shutterstock

Orbán beledigd door berichtgeving Wit-Rusland: ‘Hoezo laatste Europese dictatuur?’

In de Nederlandse berichtgeving over Wit-Rusland wordt steevast gesproken over de laatste dictatuur van Europa. Een beschrijving waar de Hongaarse premier Viktor Orbán zich totaal niet in kan vinden. “Horen wij niet bij Europa dan?”

“Is Hongarije geen Europa?”, vraagt Orbán zich af. “Wat is dit voor vreemde belediging aan ons adres? We zijn nota bene lid van de Europese Unie. Eerst Judith Sargentini en nu dit. Het moet ook een keer ophouden met die lastercampagne tegen ons.”

De Hongaarse premier pakt er een landkaart bij: “Kijk hier liggen we gewoon. Tussen Oostenrijk en Roemenië in. We liggen niet eens aan de rand, zoals Rusland. Ik snap nog wel ergens dat zo’n land wordt vergeten, maar Hongarije? Wij deden tot voor kort, voordat het zo’n extravagante kontenbonkerconventie werd, zelfs nog mee met het Europees Songfestival. EUROPEES Songfestival.”

Het doet Orbán pijn dat zijn land zo wordt vergeten door de media: “Hongarije heeft een rijke Europese geschiedenis. We hebben fantastische componisten voortgebracht, wij hebben Europa eeuwenlang beschermd tegen de Turken. Hongarije heeft het grootste festival van Europa en de beste wijnen. Wij hebben veel meer betekend voor Europa dan Wit-Rusland. Wat heeft Wit-Rusland helemaal betekent? Laatste dictatuur van Europa? Eerder de lameste dictatuur van Europa.”

Orbán roept de Nederlandse media op eens naar Hongarije te komen. “Ze hebben de mond vol over Wit-Russische rechters, media, politieke oppositie en vrijheid van meningsuiting, maar vrijwel niemand weet dat er op nog geen dag rijden van Venlo ook gewoon verkiezingen vervalst worden. Er zitten oneerlijk verkozen Hongaarse politici in het Europarlement die ook gewoon over Nederland meebeslissen, hè. Dat zie ik Loekasjenko nog niet flikken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Orban is a professional thief. He steals taxpayers money from eu and hungarian citizens, too. All he says is just bullshit to draw attentetion from the fact, that he continously steals from everyone he can. We hate him like s**t. Gretings from Hungary.

Reageer
gravatar

Waarom zou ik anders met de meest dictatoriale partijleider van Nederland zijn getrouwd? Er zijn er wel meer hoor, Krol vind ik ook een kanjer, maar die houdt dan weer niet van vrouwen. En Thierry’s pianogepingel kan ik niet uitstaan.

Reageer