Sabphoto / shutterstock

Ongeïntroduceerde studenten: kunnen onze steden dat wel aan?

Nu het kabinet de introductieweken ernstig heeft beperkt vanwege het coronavirus, ontstaat een nieuw en misschien wel groter probleem. Want kunnen onze steden de toestroom van duizenden niet of nauwel
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn voorstel is dat bij ongeïntroduceerde studenten de hulp van hun mama’s en papa’s wordt ingeschakeld.

Dat is ook nog efficiënt en gemakkelijk omdat de meeste studenten tijdens hun studie bij mamma en pappa blijven wonen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zoals, Ai Weiwei zegt: er zijn zo’n 360.000 Chinese studenten ingeschreven in de VS. Ze hadden gedacht dat er zo kapitalisme zou ontstaan in China.
Wat gebeurde is dat het Westen geleerd heeft van China.
“Als die Amerikaanse hoop op de export van waarden was uitgekomen, zou een groot deel van China inmiddels gewonnen zijn. Maar wat is er eigenlijk gebeurd? Terugkeerders zijn nu leiders in een groot deel van het Chinese bedrijfsleven en de industrie.”
“Maar heeft de kapitalistische concurrentie, die vraatzuchtige machine die alles kan kauwen, China veranderd? De politiek van het regime veranderde niets. Wat wel veranderde, waren de VS, wier zakelijke leiders de Chinese dictatuur nu met een onderdanige glimlach benaderden. Hier was tenslotte een opwindende nieuwe zakenpartner: meester van een rijk waarin er vrijwel geen arbeidsrechten of gezondheids- en veiligheidsregels waren, geen frustrerende vertragingen door gekibbel tussen politieke partijen, geen kritiek van vrije media en geen gevaar voor oordeel door onafhankelijke rechtbanken. Voor Europese en Amerikaanse bedrijven die fabriceren voor de export, was het een droom die uitkwam.”

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/aug/06/sanctions-china-politics-us-showdown