Split de Kipper / Flickr

Tweedejaars van studentenvereniging moet jaartje overdoen

Slecht nieuws voor de 20-jarige Youri uit Delft: hij heeft van het bestuur te horen gekregen dat hij een jaartje moet overdoen bij zijn dispuut. “Je hebt helaas nog niet het niveau van een derdejaars.”

“In het derde jaar moet je in staat zijn om een zware commissie als de skici of de soluco te leiden”, vertelt ab actis Geert-Jan aan Youri. “En je moet gezag uitstralen op de nieuwe feuten. Bijvoorbeeld door drie glazen op rij te adten. Dat zien we jou helaas nog niet doen.”

Geert-Jan slaat een arm om Youri, die stilletjes zit te huilen. “Het is niet erg. Dit gebeurt vaker. Niet iedereen kan zo makkelijk leren als je jaargenoot Hugo. Wat kan die hertjes aanduwen, man man man wat een legend. Maar goed: veeg je tranen maar af met je das. Dan gaan we weer terug naar de rest. Ik zal niemand vertellen dat je moest huilen. Beloofd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *