Isaac Yeung / Shutterstock / Omroep West / YouTube

Viruswaanzin geeft tips aan inwoners Hongkong: ‘wij weten hoe het is om in een dictatuur te leven’

Hongkong komt steeds verder in de greep van de Chinese dictatuur. Op 1 juli werd een nieuwe veiligheidswet van kracht, inmiddels zijn al meer dan 350 mensen gearresteerd. Leden van Viruswaanzin leven mee met de inwoners. “Wij weten als geen ander hoe het is om te leven in een dictatuur.”

“Nederland laat zien wat de mensen in Hongkong te wachten staat”, legt Willem Engel van Viruswaanzin uit. “Een land waar je je mening niet kan laten horen zonder uitgelachen te worden, waar je een boete krijgt van 390 euro als je je niet aan de wet houdt en waar je zelf een Facebookpagina moet starten om je mening te delen omdat talkshows je geen kritiekloos platform willen bieden.” 

Viruswaanzin hoopt dat de strijd tegen de Nederlandse dictatuur een voorbeeld kan zijn voor de Hongkongse democratie-activisten. “Jullie kunnen een demonstratie in de hoofdstad organiseren waar mensen uit het hele land dan naartoe kunnen komen”, adviseert Engel. “En vergeet niet om in alle grote kranten interviews te geven, zo kan je je boodschap goed verspreiden. En als dat allemaal niet werkt: burgerlijke ongehoorzaamheid. Als jullie een boete krijgen moeten jullie die gewoon niet betalen. Dan piept de Chinese dictatuur wel een toontje lager.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Xi maakt het zich ook moeilijk. Je kan toch gewoon een protest verbieden onder het mom van verkeersveiligheid of zo? Klaar is Kees. Of Mark.

Reageer
gravatar

Nee-nee-nee, wij noemen ze het liefst TERRORISTEN,

Kunnen we alle kanten mee op!
Journalisten, wetenschappers, bloggers, Twitteraars, …
Op elk potjes past wel een handboei.

gravatar

Hi Malk Lutte,
Ik heb nog een mooie ‘veligheidswet’ vool je liggen. Dan kun je die activisten mooi naar een welkkamp stulen om kleding in elkaal te naaien.

Pootje van je goed vliend Xi
Heb je die USB stick met technische geheimen nog voor me?

Reageer
gravatar

Misschien is het een idee dat Viruswaanzin binnenkort eens bij de collega-demonstranten in Hongkong op bezoek gaat om hun een hart om de onder de riem te steken.

Die gasten daar weten niet wat ze horen als iemand ze vertelt hoe afschuwelijk en barbaars demonstranten in Nederland behandeld worden. 🚨⚰🕋

Reageer