phil benford / Shutterstock

Jaarlijkse blikjestelling wijst uit: het gaat goed met het verfrommelde blikje Red Bull

Met name populatie Red Bull-blikjes op verlaten parkeerplaatsen flink gegroeid

Geweldig nieuws voor liefhebbers van verfrommelde blikjes Red Bull. Bij de jaarlijkse blikjestelling zijn veel meer verfrommelde blikjes Red Bull geteld dan vorig jaar. Daaruit kan maar één conclusie getrokken worden: het gaat goed met het verfrommelde blikje Red Bull in Nederland.

“We zien de populatie de laatste jaren constant groeien”, zegt blikkoloog Flemmo te Gader. “Het is een soort van de familie platgetrapte blikjes energy drink, waar we over het algemeen veel van zien in het wild in Nederland. Alleen de toename van dit specifieke soort verfrommeld blikje energy drink is echt opvallend.”

Traditioneel gezien komen de ingedeukte blikjes Red Bull vooral voor op verlaten parkeerplaatsen en in bermen langs de snelweg, weet Te Gader. “Dat patroon zien we nog steeds. Sterker nog, ze lijken zich in deze gebieden sterk te hebben vermenigvuldigd, maar we zien dit verfrommelde bliksoort nu ook op steeds meer andere plekken in Nederland opduiken. Zelfs in natuurgebieden houden ze zich steeds meer op.”

Waar deze aanzienlijke verspreiding vandaan komt, is volgens Te Gader moeilijk te zeggen: “Van verfrommelde blikjes Red Bull is bekend dat als ze zich eenmaal ergens gevestigd hebben, ze daar niet zomaar weggaan. Ze voelen zich erg aangetrokken tot verlaten stukken afval waar de politie zo min mogelijk komt. Hier kunnen ze zich in alle rust voortplanten. Wat precies de aantrekkingskracht is van de andere plaatsen waar ze nu opduiken, wordt nog onderzocht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Traditioneel heeft een paupers met een joint op de lip of tegenwoordig een lachgastank, een blikje redbull op het dak van zijn auto staan. Waarschijnlijk werkt het goed om de spermasmaak weg te spoelen als ze op elkaars plassertje hebben gesabbeld.

Reageer
gravatar

Ik zie vooral blikjes en andere troep waar de verantwoordelijke ASO niet eens de moeite heeft genomen het plat te maken, maar het zo uit zijn poten heeft laten vallen of de struiken heeft geflikkerd.

Reageer