Pro Shots / Panoramic

Pro Shots / Panoramic

Pérez kan niet om ego van Verstappen heen: ‘Het blokkeert de hele baan’

'Mexicaanse F1-coureur ondanks teamorders niet voorbij Verstappen'

Een hachelijke situatie voor F1-coureur Sergio Pérez gisteren tijdens de GP van Brazilië: de Mexicaan mocht teamgenoot Max Verstappen in de laatste ronde inhalen in jacht op de tweede plaats in het wereldkampioenschap, maar werd op het laatste moment geblokt door het gigantische ego van de Nederlander. Daardoor staat niet Pérez, maar Ferrari-coureur Charles Leclerc op de tweede plaats in het kampioenschap.

“Ik lag zevende achter Max en hoor in de laatste ronde dat hij me er langs zou laten om extra punten voor mijn WK-stand te scoren”, vertelt Pérez tegen Viaplay. “Maar net op het moment dat ik er langs wil, voel ik een soort enorme, onzichtbare muur rondom de auto van Max. Hoe ik het ook probeerde, linksom of rechtsom, ik kwam er niet langs. Terwijl de baan op dat punt toch echt ruim twintig meter breed was. Ik kon nog net een crash voorkomen.”

Volgens telemetrie-data van het Red Bullteam stuitte Pérez op het ego van Verstappen, een soort onneembare vesting die inhalen onmogelijk maakt, zelfs voor een teamgenoot. De renstal zal in het ontwerp van de auto's van 2023 rekening houden met de grootte van Verstappen's ego: “Het moet natuurlijk allemaal wel passen in de auto en onder zijn helm.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *