Ceri Breeze / Shutterstock

Ceri Breeze / Shutterstock

Amsterdam gaat prullenbakken weghalen in strijd tegen afvaloverlast

‘Een prullenbak die niet bestaat kun je ook niet openmaken’

De gemeente Amsterdam kampt al maanden met een afvalprobleem. Sinds het statiegeld op blikjes is ingevoerd, halen mensen namelijk de prullenbakken open. Het stadsbestuur wil dit probleem nu oplossen door de prullenbakken weg te halen.

“We moeten de afvaloverlast bij de bron aanpakken: prullenbakken”, zegt burgemeester Femke Halsema ferm. “Daarom halen we ze weg. Een prullenbak die niet bestaat kun je ook niet openmaken. Oscar Wilde.”

De gemeente begint morgen met het verwijderen van de prullenbakken. Het college verwacht geen neveneffecten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen weghalen uit Amsterdam, dat lijkt ons ook wel wat. Worden er meteen nog veel meer problemen opgelost, zoals diefstal, toerisme en burgerinspraak. Is wel even een operatie, maar dan heb je ook wat: een stad waar niks gebeurt, dus ook niks verkeerds.

Reageer
gravatar

Bevolking uitroeien kan ook met bombarderen. Daar ben ik zeer bedreven in. Ik kan u daarover advies geven, als u dat wilt.