r.classen / Shutterstock

Inbreker spreekt zich meermaals uit tegen diefstal

De Wijchense inbreker Hendrik Petersen is het helemaal zat om meteen in de criminele hoek te worden geduwd als hij vertelt over zijn baan. Dat heeft hij tijdens een buurtbarbecue op de Brink duidelijk gemaakt. “Ik heb mij meermaals uitgesproken tegen diefstal, maar het enige wat mensen horen is dat je een keer iets gestolen hebt. En dan ben je tegenwoordig blijkbaar meteen een dief.”

Volgens Petersen kun je tegenwoordig nog niet met een heel kleine koevoet een deur openbreken en wat waardevolle spullen meenemen: “Dan ben je blijkbaar meteen ‘fout’, terwijl ik het helemaal niet fout bedoel. Iedereen die mij kent weet ik dat ik geen dief ben.”

Petersen vindt het jammer dat het steeds maar weer gaat over die paar keer per week dat hij panden binnentreedt om zich daar goederen wederrechtelijk toe te eigenen: “Je zoekt het randje op en soms ga je er overheen. Maar je moest eens weten hoevaak ik mij heb uitgesproken tegen diefstal. Maar dat schrijven jullie niet op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is geen enkele nederlander meer die racistische uitspraken doet. Wel zijn er de nodige mensen die anti-racisten tot op het bot beledigen en de grond intrappen, maar dat is geen racisme, toch ?

Reageer
gravatar

Zou het geen tof idee zijn wanneer de door het programma: ‘Opsporing Verzocht’ opgepakte criminelen worden uitgenodigd voor een begripsvol gesprek bij een praatprogramma van de publieke omroep ?

Hoofdzakelijk zijn dat criminelen met een getinte huidskleur. Ze kunnen dan uitleggen waarom het zo belangrijk is een Louis Vuitton-heuptasje, merkkleding en een dikke vette BiMW te hebben.

Zal wel iets met de VOC-mentaliteit te maken hebben. 👊🏽👊🏽

Disclaimer: Ben je een gekleurde Nederlander dan spijt het mij dat ik je misschien gekwetst heb met mijn reactie. Het ontbreekt mij aan empathie om te beseffen wat het je aandoet.

Corrie.

Reageer
gravatar

‘Opsporing Verzocht’ levert een enorme bijdrage aan #ETNISCHPROFILEREN en dient zo spoedig mogelijk gestopt te worden!

Wat het nog erger maakt is dat zelfs bepaalde wijken in het FANTASTISCHE Amsterdam (#TrotsOp!) ZWART maakt!

gravatar

Misschien moet Hendrik Petersen eens wat vaker naar het tv-programma Veronica Inside gaan kijken. Daar kan hij zien hoe je de juiste balans vindt tussen binnen de grenzen blijven en over het randje gaan.

Wellicht pikt hij er iets van mee. 📟📠💻😊

Reageer