Shutterstock : Rob Kemp

Urgenda maakt 360 graden draai in mening over biomassa

Vorig jaar nog sprak Urgenda-directeur Marjan Minnesma haar zorgen uit over de massale houtkap voor biomassa, en nu ineens zegt ze dat biomassa niet de oplossing is. Waarom draait Urgenda nu ineens haar mening met 360 graden?

“Eindelijk”, zegt FVD-stemmer Bevert de Jong op Twitter. “Al die tijd werden we voor gek verklaard. Waar was Urgenda in 2019, toen we ontdekten dat Milieudefensie ook al sinds het begin van biomassa veel kritiek heeft geuit? Toen gaf ze blijkbaar al interviews waarin ze hetzelfde zei. Hm. Apart.”Ook

De Telegraaf reageert verbaasd op de opmerkelijke draai van Minnesma. “Jarenlang streed ze tegen fossiele brandstoffen, en nu nog steeds, maar nu geeft ze aan dat biomassa een slechter alternatief is, iets wat ze ook al eerder heeft genoemd. Dat zelfs Urgenda kritisch gaat doen op de manier waarop de overheid klimaatverandering tegengaat, dat hadden we niet verwacht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Urgenda spande een rechtszaak aan om de Nederlandse regering aan de Europese norm voor CO2 uitstoot te houden. In Europa telt biomassa-stook niet als bron van CO2 en doordat Urgenda wil dat de norm gehaald wordt gaat de regering lekker biomassa stoken. De draai van Urgenda is dat het toch verstandiger is om de norm niet te halen, omdat er zo minder co2 uitgestoten kan worden.

Reageer