Hung Chung Chih / Shutterstock

5 tips om zelf lak te hebben aan de coronaregels maar anderen hoogdravend terecht te wijzen

Nu de coronaregels langzaam worden versoepeld, anders zijn per sector en lang niet altijd consequent lijken is het tijd om de regels naar je hand te zetten. Na een lange lockdown wil je zelf de teugels laten vieren maar anderen graag met opgeheven vinger terechtwijzen als het jou uitkomt.

1. Geef een duw als mensen te dicht bij elkaar staan
Als je mensen te dicht bij elkaar ziet staan in een café, geef er één dan duw zodat ze weer op 1,5 meter staan en zeg: “Het kan zo weer terugkomen dankzij jouw lakse gedrag, moordenaar.”

2. Als je iets doet wat niet mag, doe het dan heel snel en ga gauw verder met terechtwijzen
Staat er iemand in de supermarkt bij de oude kaas en wil jij gewoon je oude kaas? Zorg dan dat je het heel snel pakt. Dan hebben minder mensen je gezien en behoud je je positie om anderen terecht te kunnen wijzen. Bovendien hou je daar dan meer tijd voor over.

3. De cijfers zijn nu heel gunstig – voor jou
Zeg tegen jezelf dat cijfers nu heel gunstig zijn en zeg tegen anderen dat ze moeten blijven denken aan al die mensen die in de zorg die dag en nacht hebben gewerkt voor ons. Het gaat om mensenlevens!

4. Jij staat boven de waanzin van de willekeurige regels, de ander houdt zich aan de regels
Benadruk dat je de regels allemaal belachelijk inconsequent vindt: niet naast elkaar in de trein, wel in het vliegtuig. Jij gebruikt gewoon je gezonde verstand, maar gebruikt de kracht van herhaling om te zorgen dan anderen zich netjes aan de regels houden. Vergeet niet je bevindingen met iedereen op Facebook te delen om duidelijk te maken dat jij deze waanzin doorgrondt. Jij staat erboven.

5. Menselijk contact is juist gezond, maar we gaan toch niet met z’n allen op jouw vaste camping staan?
Ik wil sociaal contact en gewoon met tien vrienden lekker in een camper zuipen. Dan gaan we daarnaast toch niet zoveel tenten dicht op elkaar zetten? Waar zijn we dan helemaal mee bezig?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tip 6. De RIVM-maatregels om besmetting te voorkomen is gebaseerd op de leus: ‘All lives matter’.

Je kunt daaraan lak hebben door het woord Áll’ te vervangen voor ‘Black’. Dan kun je met z’n allen op de Dam gaan protesteren en luisteren naar potentieel kopschopper Akwasi over Sint & Piet.

Okay, het is wel sneu voor de oudjes die door de extra besmetting een vreselijk dood sterven.

Maar ja., dat is maar dor hout.🌳🌳

Corrie.

Reageer
gravatar

Tip 7: Schreeuwend een supermarkt binnenlopen en ongevraagd tegen iedereen krijsend: Je hoeft niet op een nerts te lijken om je als een nerts te gedragen graflul! Vervolgens ga je als nerts keurig bij de kassa op ruim twee meter van je voorganger staan.

gravatar

Jaren lang heb ik gezeurd of je bij “het laatste oordeel”(zie bijbel) nu een bok of een schaap moet willen zijn.
Ik ben er nu uit ! De schapen staan te trappelen om zich te laten v@ccineren, met alle gevolgen van dien, terwijl de bokken dit betwijfelen of zelfs weigeren.
Uiteindelijk moeten ook de bokken eraan geloven en worden ze door BOA”s met wapenstokken naar de v@ccinatieposten gedreven.
Uiteindelijk is hun lot niet anders, maar wel met opgeheven hoofd en blauwe plekken. Sterkte.

Reageer