Shutterstock / s_bukley

Grootmoedig: J.K. Rowling staat carrière af aan iemand die het beter kan gebruiken

Sterauteur J.K. Rowling, bekend van de Harry Potter-boeken, heeft grootmoedig afstand gedaan van haar carrière door middel van enkele tweets. “Ik heb jarenlang goed geboerd en mooie verhalen kunnen vertellen. Nu is de tijd om iemand anders dezelfde kans te geven, andere stemmen aan het woord te laten.”

J.K. Rowling nam uitgebreid afscheid van haar carrière op social media. Warner Brothers lijkt haar wens te respecteren, nieuwe films in de Harry Potter-wereld worden waarschijnlijk onbaatzuchtig gecancelled. “De reacties waren overweldigend”, zegt Rowling. “Ik ben echt overdonderd door wat ik nu over me heen heb gekregen. Dankbaar.”

Jorinke (25), die al sinds haar vijfde fan is van Rowling, vindt het een mooi gebaar. “Ik vind het mooi dat iemand die al zo lang zo succesvol is nu zegt: lees bijvoorbeeld de boeken van iemand anders eens. Ik denk dat ze ook minderheden en trans schrijvers een kans wil geven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga vandaag ook aan een boek beginnen.
Ik weet nog niet waarover het gaat.

Misschien kan zij iets naar me doorsturen?
Het zijn stomme kinderboeken, maar schijnen wel goed te verkopen heb ik gehoord.

Misschien kunnen ze er eens een film van maken!

Reageer
gravatar

Leuk idee. Zelf droom ik ervan een boek te schrijven over mijn ervaringen op De Speld. Het zal dan gaan over al de haatreacties die ik krijg op mijn reacties, de trollen die mijn account imiteren en de linkse gekkies supremacy dat welig tierde op De Speld. 📗📙

Met trots kan ik zeggen dat, dankzij mij, de meeste linkse gekkies op het reactieforum zijn verdwenen.

Corrie.

Reageer