Bol.com

Ook Harry Potter en de Gevangene van Azkaban niet echt geschreven door Willem Vermeend

Oud-minister opnieuw beschuldigd van plagiaat

Vorige week werd een boek van Willem Vermeend over cybersecurity uit de schappen gehaald vanwege plagiaat. Nu blijkt ook de rest van zijn oeuvre besmet. Onder andere bij zijn klassieker Harry Potter en de Gevangene van Azkaban zou Vermeend hele passages zonder bronvermelding hebben overgenomen.

“We hebben het eens nagetrokken: Harry Potter, Azkaban, gevangenen, dat is allemaal al eens geschreven door een alleenstaande moeder uit Engeland”, zegt onderzoeksjournalist Diede Geuvel. “Echt een rotstreek om het succes van zo’n kwetsbaar iemand af te pakken.”

Volgens Geuvel lijkt het erop dat de oud-minister ook bij het schrijven van Komt een Vrouw bij de Dokter, Kritik der reinen Vernunft, Rupsje Nooitgenoeg en de Koran plagiaat heeft gepleegd. “Hij is in ieder geval een paar voetnoten vergeten.”

De zaak kwam aan het rollen toen Vermeend dinsdag voorlas uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban op Basisschool de Regenboog en niet leek te begrijpen wat een dreuzel is. De school heeft inmiddels haar excuses aangeboden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve moslims, de Koran is geschreven door een sociaaldemocraat. Jullie hebben je er 14 eeuwen lang in laten luizen. Maar gelukkig kun je nu allemaal weer normaal doen, het was maar een grap. Sociaaldemocraten zijn lieve mensen. Ik heb zelf bij de PvdA gezeten, dus ik weet het.

Reageer
gravatar

Dat boek is helemaal niet geschreven door Willem Vermeend, of in ieder geval niet door de Willem Vermeend waarvan iedereen denkt dat hij het geschreven/geplagieerd zou hebben.

De oud minister heet namelijk helemaal niet W. Vermeend, maar W.A.F.G. Vermeend.

Dus.

Reageer
gravatar

so is dat goossert !! !
ik heet ook helegaar geen willem mar wf !

se motte un andere hebben! !
wie wat anders zegt heppun probleem !

de mazzel
wf

gravatar

Beste W.F.

Als dit in de uitspraak verkeerd staat aangegeven is dat een vormfout en bent u vrij om te gaan.

Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.

gravatar

Ik ken een geval van iemand die zegt een reïncarnatie te zijn van Paul Gauguin, en zijn bestaan vertoonde tal van parallellen met Paul Gauguin. Hij vond op een gegeven moment een tekening van Gauguin die hij moest laten authenticeren, terwijl op het eind van zijn leven het werk van Gauguin zelfs werd vernietigd als porno en hij stierf als een pauper. En hoewel zijn reïncarnatie bewijs leek te hebben (voor de authenticiteit van de tekening) werd dat door de officiële instanties volledig weggewuifd. Er is een boek over geschreven. Er was zelfs een rechtszaak vanwege de winst die erin zat. Hij heeft later wat bekende schilderijen van zichzelf op verzoek gekopieerd. Trouwens de oude meesters leerden het schildervak door elkaar te kopiëren. Maar de scholing in Nederland begint er al mee van kinderen volledige authenticiteit te vragen.

gravatar

Ik denk weer aan de Independent Media die goeddeels door Facebook om zeep geholpen is.
Hoewel ze misschien ook te veel erkenning naar zichzelf toe begonnen te trekken. (Aanstekelijk.)
De enige manier om de verdenking van plagiaat te vermijden werd satire.

gravatar

Verméénde schrijver, verméénd!

De bewering dat ik die boeken beweerde te hebben geschreven is volstrekt eenzijdig!

Ik verwacht in dit proces te kunnen aantonen dat van mij een karikatuur is gemaakt, dat ik niet de grote plagiator ben die van mij wordt gemaakt en dat ik ook nooit opdracht heb gegeven voor plagiaat.

Reageer
gravatar

Geloof niks van wat mijn broer zegt. Lees mijn boek “Judas, een familiekroniek” over mijn broer Willem”.
22,50 euro bij de erkende boekhandel.