Studio Speld / Shutterstock.com

Wegisweg vestigt zich in Amsterdam wegens brexit

Tovenaarsstraat te bereiken via Kleine Cooldown bij Leidseplein

De Wegisweg gaat van Londen naar Amsterdam. De tovenaarsstraat vertrekt uit de Britse hoofdstad wegens de onzekerheden die brexit met zich meebrengt.

De ingang van de Wegisweg komt te liggen achter de Kleine Cooldown op de Lange Leidsedwarsstraat. Percy Wemel, juniorassistent van de minister van Toverkunst verklaart de overstap. “Veel toverspullen moeten uit Europa komen. Toverketels worden gemaakt in Polen, bezems in Letland. En alle draken importeren we uit Transylvanië. We willen niet het risico lopen dat er straks een basilisk ontsnapt uit de kelder van een kasteel omdat al die spullen vaststaan bij de douane.”

De magische sector in Nederland is blij met de komst van de Wegisweg. “We zijn al jaren bezig een gunstig vestigingsklimaat voor tovenaars te creëren”, zegt de Nederlandse minister van Toverkunst Jack de Vries (Zwadderich). “We hebben vorig jaar natuurlijk de perkamentbelasting afgeschaft en bezems die nog op diesel vliegen toegelaten tot milieuzones, zoals de Nimbus 600. Dat betaalt zich nu uit.”

Er is ook kritiek. De SP is bang dat expat-tovenaars Nederlandse tovenaars van de huizenmarkt verdringen. De socialisten hebben een uil gestuurd om minister Ollongren om opheldering te vragen.

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat de SP zegt is onzin. Tovenaars kunnen hun huizen van binnen magisch vergroten. Ze kunnen een studio van 20 vierkante meter omtoveren tot een landhuis van binnen. Zo kunnen de dreu… ehum gewone Amsterdammers in de grotere woningen wonen.

Reageer
gravatar

Maarre wat de redactie weer eens vergeet is dat de echte kenner van wegisweg prof. dr. ir. Bert Bokhoven (want wie doet daar zijn bezems op? Juist ja!) is. Dat de driedubbele ontkenning van wegisweg en de Nimbus600 opnieuw die dekselse Bert Bokhoven is. Wat de redactie de laatste tijden bezield om als deskundige niet prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd publiek spreker en trendlistener) maar een zekere vage Jack de Vries – had die geen affaire met… juist ja daar zullen we Bokhoven nooit op betrappen(!!) en ook door zekere Wemel (Nomen est omen!! wie heeft er ooit een Wemel goede tekst zien geven?) op te voeren in de Speld is mij een raadsel. Redactie waar het ook over gaat hét goede antwoord geeft altijd Bokhoven, Bokhoven en nogmaals driewerf Bert Bokhoven! Straks zeggen wij (en velen met ons) ons abonnement nog op, u bent nu echt gewaarschuwd!!

Reageer
gravatar

Maitreya kent de Britten (en Ieren) niet.

Als er één land is waarin de complete bevolking gelooft in ghosts, gnomes, fairies en fairy tales zoals brexits en queens, is dat het Verenigd Koninkrijk wel.

gravatar

In Engeland zie je nog wel waar het eerste parlement vandaan komt, met het geschreeuw van een Bercow en het gebries van Theresa May. Heel anders dan in de EU waar via computersimulatie de leden hun stem in laten fluisteren.