Shutterstock / Ajit Wick

Shutterstock / Ajit Wick

Europese Unie kampt met overschot aan leedvermaak

Beelden van files voor Britse tankstations, lege supermarktplanken in Londen, zorgen over de verloop van kerst bij Boris Johnson. De Europese Unie kampt met een enorm overschot aan leedvermaak. 

‘Het is echt teveel om aan te kunnen’, zegt voorzitter van de Europese Unie Ursula von der Leyen. ‘Het kan echt nog maanden gaan duren voordat we weer op een acceptabel niveau van leedvermaak zijn gekomen. Die beelden zullen vast nog vreselijk lang online circuleren.’

In de rij voor de supermarkt spreken Nederlanders, Spanjaarden en Duitsers onophoudelijk met een spottende manier over de nu zichtbare gevolgen van de Brexit. Hun winkelwagentjes zitten boordevol met spullen. ‘Dit loopt echt uit de hand’, zegt een winkelbezoeker. ‘We voelen ons zoveel beter. Dit gaat echt ontzettend mis.’

Ook op de Europese tankstations heerst er chaos. ‘Iedereen spreekt elkaar aan met: heb je die Britten gezien? Brexit he? Ja, Brexit. En dan heel hard lachen’, zegt pompbediende Kars. ‘Sommige mensen staan hier soms wel anderhalf uur met elkaar over de Britten te praten. Ik maak mij ernstig zorgen om Europa.’

Toch is er ook hoop. Er is namelijk ook in de Europese Unie een tekort aan vrachtwagens. ‘En vrachtwagenchauffeurs uit Europese landen moeten misschien de kerst met hun familie thuis missen. Dat is dodelijk voor de schadenfreude.’

De Europese Unie geeft tijdens een bijeenkomst in Brussel aan geen nieuwe functionele wetgeving invoeren om de overschotten aan leedvermaak tot een halt te brengen, en ook geen financiële steunpakketten vrij te stellen. ‘We willen het absoluut niet erger maken.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fake news.
Wij hebben net een financieel steunpakket ingevoerd vanwege de hoge gasprijs. Te betalen uit de coronamiljarden van Nederland. Grazie Ollanda! We zijn blij dat we de rekening naar jullie konden doorschuiven.

Reageer
gravatar

Is het echt de Brexit of krijgt de engelse regering straf van de opdrachtgevers voor het niet of niet goed opleggen van maatregelen ? Joost (Satan) mag het weten.

Reageer