shutterstock.com/studiospeld

Brits parlement zet blind vinkje bij algemene voorwaarden brexit

Beide kamers van het Britse parlement zijn terug van hun kerstreces en hebben zonder na te denken een blind vinkje gezet onder de brexitdeal. Het was te dik om helemaal tot in detail te lezen, blijkt uit onderzoek van het parlement. 

Premier Johnson: “Het principeakkoord tussen het VK en de EU telt 1246 pagina’s en dat dat is een behoorlijk dikke pil. Aangezien ik het vlak voor kerst presenteerde is het algehele gevoel: ach het zal wel goed zijn. Daarbij bespaar je een hoop tijd door gewoon op ‘accepteren’ te klikken.”

Zelfs een deel van Labour blijkt het akkoord te steunen: “Het is niet perfect, maar wel een vooruitgang, en te dik dus om helemaal te lezen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De overeenkomst (“deal”, red.) is om juridische en diplomatieke redenen gesteld in het Koeterwaals. Omzetten daarvan in begrijpelijk Engels (en andere talen) duurt zo’n vijf jaar. Dat is de reden waarom de overeenkomst in 2025 wordt bijgesteld.

Reageer