Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Johnson mijmert in afscheidsspeech vol tranen over alle schandalen die hij nog had kunnen veroorzaken

In een speech voor Downing Street 10 heeft Boris Johnson zich op emotionele wijze tot het Britse publiek gericht. Media en andere belangstellenden zagen hoe een contemplatieve Johnson ruim twee uur lang in tranen mijmerde over alle spraakmakende schandalen die hij nog had kunnen veroorzaken.

“Natuurlijk, dat met die lockdownfeestjes en de exorbitante bedragen voor het interieur was mooi, maar er had nog zoveel meer ingezeten”, snikte Johnson, die hard met zijn vuist op het katheder sloeg. “Het had nog zoveel schandaliger gekund. Ik was bezig met de illegale import van een grote hoeveelheid lynxen vanuit Azië. Dat het me niet is gelukt om dat rond te krijgen en een Lynx-affaire te ontketenen, doet me pijn.

Heel veel pijn.”Johnson zegt ook dat hij met nieuwe schandalen internationale ambities had. “Ik was over de grenzen aan het kijken om grotere diplomatieke rellen te veroorzaken. Er hadden nog foto’s van mij gelekt kunnen worden terwijl ik een biertje met Poetin dronk. Het mocht niet zo zijn. Het is een affront dat me die tijd niet meer is gegund.”

Na zo’n anderhalf uur begon de monoloog van Johnson steeds absurdere vormen aan te nemen. “Het borrelnootschandaal. Het ganzenveerbedrog. De Zaak Kane. Snap je wat ik bedoel? Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar ik had nog zoveel meer in m’n mars. Er zijn gewoon bepaalde schandalen waar ik altijd over gedroomd heb, maar die ik uiteindelijk niet heb kunnen verwezenlijken. Ik hoop op een opvolger die mijn projecten nog af kan maken, maar ik betwijfel dat het iemand lukt. Ik zie op dit moment niemand in Engeland rondlopen die met dezelfde drive en passie als ik schandalen uit z’n mouw schudt.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *