Shutterstock / Rawpixel.com

Kinderdagverblijf leert peuters op speelse manier belasting ontwijken

Kinderdagverblijf Smallsteps zit fiscaal op de Kaaimaneilanden, en dat werkt door in de lesstof. Op het kinderdagverblijf leren kinderen al op jonge leeftijd om belasting te ontwijken.

“Wat gaat het eekhoorntje doen met zijn extra nootjes?”, vraagt een kinderleidster aan een peuterkring. “Precies. Hij brengt ze onder in box 2. Zo hoeft hij minder te delen met de eekhoorntjes die geen nootjes hebben gevonden. Ja slim hè. Hij zou wel gek zijn om het niet te doen toch?”

In de blokkenhoek bouwt een stel peuters met Duplo een constructie om via Guernsey, Panama en Nederland de winstbelasting te drukken. Het bouwwerk wordt bewaakt door een krokodil. “Ooh wat een mooie brievenbusfirma heb jij daar gebouwd Elman”, zegt het hoofd van de kinderopvang trots tegen een kleuter. “Maar wat ruik ik nou Elman? Heb jij poep in broekie gedaan?”

Veel ouders zijn enthousiast over de aanpak van Smallsteps. De 35-jarige Rosa van Espen-Steenhuizen: “Mijn kinderen hebben dierengeluiden geleerd, herkennen kleuren en vormen en kunnen hun vermogen op een fiscaal vriendelijke manier beheren. Ze zijn helemaal klaar voor de toekomst in het paradijs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belachelijk. Mensen moeten gewoon belasting betalen. Daar betalen we in dit land de wegen van, het onderwijs, de zorg, het Italiaanse begrotingstekort, asielzoekers en mijn fiscale adviseurs.

Reageer