Studio Speld / Shutterstock.com

Laat je auto een halve dag stationair draaien om de olie-industrie te steunen

De olie-industrie bevindt zich sinds de coronacrisis in zwaar weer. Afgelopen maandag kregen handelaren zelfs geld toe bij het afnemen van olievaten. Om de noodlijdende bedrijfstak een te steunen zijn de initiatiefnemers van klappen voor de zorg ook een solidariteitsactie begonnen voor de oliesector: zij roepen iedereen op hun auto een halve dag stationair te laten draaien.

“Ik vind het een heel goed initiatief. Normaal kom ik elke vrijdag tanken bij BP Argos Lettele”, zegt Margriet van Dam. Voor de coronacrisis zat ze dagelijks twee uur in de auto om van en naar werk te reizen. “Meestal staat er een rij van tien auto’s of meer. Maar nu is het helemaal uitgestorven.” Ze zucht. “Als ik denk aan al die olie die ergens in een pijpleiding ligt te verpieteren word ik echt super verdrietig.”

Van Dam liet samen met haar buurtgenoten van zeven uur ‘s ochtends tot drie uur in de middag haar auto stationair draaien. “Het voelde weer even alsof alles normaal was. De deur uitgaan, zwaaien naar de buurman die ook in z’n auto stapt, en dan lekker een podcast aan. Een beetje met de koppeling spelen, af en toe voor de gein vol dat gaspedaal indrukken.”

Aan het einde van de dag ligt over de buurt een vrolijke deken van roet en smog. “Wat mij betreft een hele geslaagde actie,” glundert Van Dam. “Zeker als de hele buurt meedoet. En oja, nu gezellig met z’n allen tanken!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een achtelijk artikel, help je niemand mee met deze onzin. Niet van deze tijd dit berich. Denk aan de planeet inplaats van de oliesjeiks. #boomerartiekel

Reageer
gravatar

Prachtige burgerinitiatieven!
– Oud papier wegbrengen, met de auto, draaiende motor tijdens uitladen.
– Pakketjes bezorgen met bestelbus, naar binnen gaan voor afgifte en handtekening, motor…
– Lekker sjillen met je matties op straat, dikke reet op scooter, met draaiende motor. (Wat zeg je?!) Tot dusver altijd mocro-mokkels.

Maar bestond al voor corona, kwestie van principe!

Reageer