Studio Speld / Shutterstock

App biedt nieuw podium om pik te laten zien

De laatste dagen verschijnen er steeds meer berichten over privacyproblemen bij het gebruik van Zoom. Zo komen in meetings waarvan de link op social media gedeeld wordt vaak onuitgenodigde gasten opdagen. Voor veel mensen is dit echter juist goed nieuws: eindelijk een nieuw podium om hun pik te laten zien.

“Bij nieuwe technologische mogelijkheden zien we bij mannen altijd een grote behoefte die te gebruiken om hun pik te laten zien”, legt Bert Bokhoven uit, hoogleraar psychologie aan de Universiteit Twente. “We zagen dit al goed bij Chatroulette tien jaar geleden. Via die website kon je met een pik nog maar één huiskamer tegelijk bereiken, nu dankzij Zoom vaak wel meer dan honderd. Dat maakt het platform enorm populair.”

Eric Yuan, oprichter van Zoom, had een paar weken geleden niet verwacht dat er nu zoveel gebruik zou worden gemaakt van dit podium. “Prachtig om te zien.”

Tip voor mensen die geen pikken willen zien: we merken dat ze nog niet in alle meetings worden getoond. Zo wil kennelijk bij dagelijkse scrum-update-calls echt niemand aanwezig zijn, dus omschrijf je vergadering online vooral zo.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar moet dan wel een keuringscommissie voor worden ingesteld. We kunnen niet hebben dat Jan en Alleman in het wilde weg zijn zielepieleleutertje de wereld rond gaat sturen. Alleen forse, stevige exemplaren komen in aanmerking. Die commissie zal uit deskundigen moeten bestaan, dwz. vrouwen en homo’s. Ik wil wel voorzitter zijn.

Reageer