Shutterstock / j.chizhe

Wat zijn de beste groentevervangers? Wij zochten het uit

Veel mensen zijn gretig op zoek naar nieuwe groentevervangers. De laatste tijd komen er ook steeds meer groentevervangers op de markt. Welke vervanger zorgt er het beste voor dat jij groente amper mist?

Pillen

Het kost weinig moeite om ze in te nemen en ze blijven lekker lang goed: pillen. Er zijn vele soorten pillen en je kan ze op verschillende manieren inbrengen. En dat kun je van de meeste groentes niet zeggen.


Strooikaas

Je gasten zullen geen idee hebben dat er in werkelijkheid helemaal geen groente in het gerecht zit – als je er maar genoeg strooikaas doorheen doet. Strooikaas past bij vrijwel alles maar geeft toch een kenmerkende laffe smaak. Geloof ons: hiermee kun je zelfs de meest fervente groente-eter bekeren!

Saus

Je hebt natuurlijk je overtuigingen om geen groente te eten, maar als we heel eerlijk zijn: niemand wil elke dag hetzelfde eten. Gelukkig is er saus. Saus is er in alle verschillende kleuren en smaken, dus je kunt ongetwijfeld bij elk gerecht een saus vinden die jou doet vergeten dat hier normaal gesproken groente in zou moeten.

Kipfilet

Vetarm, eiwitrijk en niet teveel smaak. Met kipfilet kun je alle kanten op als je liever geen groente eet. Het is daarnaast niet alleen in grootverpakking, maar ook gerookt voor op je brood te krijgen. Of je doet een paar blokjes kipfilet in een schaal met wat croutons, dressing, ansjovis en een gekookt eitje en voilà: een groenteloze caesar salad. Bovendien zit er tegenwoordig in de meeste kipfilets zoveel water dat je vochtbalans meteen weer tiptop in orde is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als carnivoor mag ik geen groente eten. In ons Heilige Boek, het Cibum Ecclesia staat dat onze Almachtige god Al in al Haar Wijsheid het eten van plantaardige producten niet toestaat.
Al ziet Alles. Zelfs het bijten in een appel is Al al een gruwel. Onze Geliefde, Goedertierende Vrouwe gebiedt in zo’n geval onherroepelijk excommunicatie.

Reageer