Shutterstock / TW van Urk

Compensatie voor Zeeland: groot asielzoekerscentrum naar Vlissingen

Het kabinet compenseert Zeeland nu de marinierskazerne definitief niet naar Vlissingen komt. De provincie krijgt in plaats daarvan nu een groot asielzoekerscentrum.

“We begrijpen heel goed dat de frustratie in Zeeland groot is, ook omdat er al veel voorbereidingen waren getroffen”, schrijven de staatssecretarissen Visser (Defensie) en Broekers-Knol (Asiel). “Daarom bieden we graag een gelijkwaardig alternatief.”

De kazerne die naar Vlissingen zou komen herbergt 1800 mariniers. Onlangs werd bekend dat het COA 1800 opvangplaatsen voor asielzoekers zoekt. “Win-win”, aldus de staatssecretarissen. 

“De mariniers wilden liever niet naar Vlissingen, asielzoekers wilden ook liever hun land niet verlaten, dus we gaan ervan uit dat ze in Zeeland met open armen ontvangen worden,” legt Broekers-Knol uit. Volgens Visser is het besluit bovendien goed voor de aantrekkingskracht van de regio. “Want we gaan er natuurlijk vanuit dat die 1800 asielzoekers uiteindelijk ook hun familieleden laten overkomen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze regering denkt toch wel goed na. Een AZC in Drenthe of Groningen ligt honderden kilometers van de Noordzee- of Kanaalhavens. Vanuit Vlissingen is Zeebrugge op een (gestolen) fiets in enkele uurtjes te bereiken. Nu ligt Engeland aan de asielzoekersvoeten (3x woordwaarde) te wachten.

Reageer